Wat een kick gister! Met zo´n 90 diverse, getalenteerde, krachtige mensen bij elkaar de toekomst vieren, de energie en positiviteit was te voelen in ieder plekje van de zaal. Trots en dankbaar zijn wij als Netwerkpro met zo´n mooie community!
Tijdens het Step into your future event van Netwerkpro op 20 juni in Haarlem, gaven wij aandacht aan de kracht van, empowerment, aandacht, diversiteit, verbinding, netwerken en mentorship. Iedereen droeg deze middag zijn of haar energie bij om samen nieuwe te stappen te zetten richting een meer inclusieve arbeidsmarkt!


Step into your future | 20 juni 2019 | Huis ter Kleef

Het programma van deze middag stond in het teken van een aantal belangrijke samenwerkingen en ontwikkelingen van Netwerkpro met als focus activatie en het verbinden van moeilijke bereikbare groepen werkzoekenden op de arbeidsmarkt. Deze middag werd allereerst mede mogelijk gemaakt door Zonta Kennemerland Zuid, een club van actieve vrouwen die op komen voor gelijke rechten van vrouwen en hun actieve deelname aan de maatschappij. Voorzitter Sonja Schaper overhandigde de founder van Netwerkpro, Arine Huijboom, de cheque ter financiële ondersteuning van de projecten van NWP in regio Kennemerland.

Een belangrijk moment deze middag waren de pitches van de drie groepen die deelnamen of nog steeds nemen aan de NetwerkProof programma’s van Netwerkpro (twee groepen uit gemeente Velsen en een groep uit gemeente Haarlem). Frouke Kramer, dagvoorzitter en tevens pitch trainer bij Netwerkpro, leidde deze middag en liet de deelnemers vol trots, power en aandacht hun verhaal doen voor het publiek. De pitches laten zien hoe belangrijk het is om aandacht te geven aan jezelf, je eigen kracht en vooral hoe geweldig je je kan voelen wanneer je weer aan het werk kan en mee kan doen op de arbeidsmarkt. Iedere deelnemer stond daar met zijn of haar eigen unieke verhaal. Deelnemers steunden elkaar en gaven elkaar energie en zelfvertrouwen!

Samenwerking project Talent naar de Zorg | Gemeente Velsen, Zorgbalans en Netwerkpro

De afgelopen maanden hebben 21 gemotiveerde mensen met een uitkering deelgenomen aan het project ‘Talent naar de Zorg’. Een mooi initiatief van de gemeente Velsen en Zorgbalans om meer mensen richting de zorg te begeleiden. Een co-creatie tussen Netwerkpro en deze twee partijen heeft geresulteerd in het feit dat twintig mensen hun proefperiode ingaan bij Zorgbalans. De gemeente Velsen heeft deze deelnemers weten te bereiken en activeren om deel te nemen aan dit project. Netwerkpro en de mentoren vanuit Zorgbalans hebben hen job ready en Zorgbalans-fit gemaakt. En nu is het zo ver, ze starten met hun proefperiode met uitzicht op een betaalde baan! Dat is de kracht van samenwerking! Op 20 juni overhandigde de wethouder van gemeente Velsen, Marianne Steijn, de eerste certificaat en sprak de directeur Inge Veenstra van Zorgbalans vol trots over haar nieuwe werknemers. Dit alles onder de leiding van verschillende mensen die zich de afgelopen maanden hard hebben ingezet om dit tot een succes te brengen! Dank aan; Karen Bruijns van de gemeente Velsen, Anoek Weijers van Zorgbalans en Manon Kors en Sabine Nelissen van Netwerkpro. En uiteraard dank aan alle mentoren, consulenten en andere belanghebbenden van dit project.

Inspire speakers, break-out sessies en netwerken

Heid Termorshuizen, projectleider van de Female Leadership Journey bij Microkrediet voor Moeders, nam ons mee tijdens een inspirerend verhaal over nieuwe kansen, women empowerment en verbindingen. Dit alles met als prachtige doel om de zelfredzaamheid van vrouwen in Azië te vergroten. Hierna was het tijd om zelf aan de slag te gaan. Tijdens de drie break-out sessies kon het publiek zelf wat proeven van de expertise van onze mentoren, trainers en Netwerkpro’ers. In sessie 1 van Digna Brand ging het over een unieke en pakkende tekst schrijven. Handige tips en een ‘gewoon doen’ aanpak stond hierin centraal. Sessie 2 ging over focus, overtuigingen en aandacht. Trainer Muriel Dalmulder benadrukte dat echt geloven in jezelf super belangrijk is. Break-out sessie 3 bestond uit een intieme groep waarbij directeur NWP Arine Huijboom aan de slag ging met het thema inclusie.

Een Netwerkpro event zonder netwerkborrel is natuurlijk geen echt event. Daarom sloten we de middag af met heerlijke hapjes en drankjes in de tuin van de mooi locatie Huis Ter Kleef. Nieuwe contacten werden gelegd en samen proostten we op de toekomst.

Wil jij mee bouwen aan onze community in Regio Kennemerland of Regio Groot Amsterdam? Wil je mentor worden? Ben jij een werkgever opzoek naar nieuw personeel? Werk jij bij een gemeente waarbij het activeren van kwetsbare groepen hoog op de agenda staat? Of ben je gewoon benieuwd wat netwerken, kracht en verbindingen doet?

Neem dan contact met ons op en volg ons!

 

Meld je aan als mentor of mentee

Dan nemen wij contact met jou op voor meer informatie! Inschrijven