Ja! Weer een mentee aan een baan, super trots en blij zijn wij voor Elena. Zij gaat trainingen geven bij Vluchtelingenwerk Amsterdam. Elena fanatiek deel aan het trainings- en netwerkprogramma van Netwerkpro. Volgende week houdt zij haar eind pitch op de VadA avond. Lees hier haar zoektocht naar werk en ervaring bij Netwerkpro.

De zoektocht naar werk…

Eigenlijk wilde ik in oorlogsgebieden werken. Toch kwam ik 3 jaar geleden naar Nederland om hier te werken. Het leven loopt nooit hoe jij het verwacht. En dat is heel leuk, maar het kan je ook in de war brengen. Ik begon met een Iraanse stichting in Amsterdam, zodat ik iets stabiels had hier. Ook heb ik voor twee jaar in een bedrijf gewerkt waar ik niet op mijn plek zat. Op een gegeven moment dacht ik ‘Waarom doe ik dit? Ben ik niet meer waard?’. Maar dan wat? Waar ligt mijn hart? Waar wil ik heen?

Ik kwam erachter dat het heel belangrijk is om vanuit mijn/een netwerk te gaan zoeken naar werk. Als Italiaanse in Nederland moest ik vanuit niets een netwerk opbouwen. Een vriendin vertelde mij over Netwerkpro, een mooie kans en start van een nieuw netwerk, meer zichtbaarheid en nieuwe kansen. Dus heb ik mij aangemeld!

Het empowermentprogramma…

Ik begon het programma zonder enig idee waarnaar ik op zoek was. Na drie maanden intensieve training op de dinsdagochtend bij Netwerkpro kon ik mijn krachten en missie in kaart brengen. Het leukste van het programma is de nadruk op het proces van de ontdekking naar wie je bent. Dat betekent dat, voordat je een duidelijke plan hebt, je jezelf eerst moet accepteren en ontdekken. Dat doe je samen met een geweldige groep collega’s: je mede Netwerkpro’ers. Dankzij de steun van mijn groep, de trainsters  en van mijn mentor kon ik de moed vinden om mijn doel onder woorden te brengen. Het duurde niet lang totdat ik  mijn droom vacature zag. Mijn eerste reactie was: ‘Bestaat het dan wel?!?’

Ja. Het bestaat wel! Als je maar durft je droom te realiseren en uit te spreken. Dat heb ik ook bij Netwerkpro geleerd. Ik heb gereageerd op de vacature, dankzij de trainingen bij Netwerkpro, waarbij ik mijn unieke kwaliteiten en valkuilen beter onder woorden heb leren brengen en natuurlijk mijn eigen krachten, heb ik nu de baan! Over enkele weken start ik met het geven van trainingen aan vluchtelingen die een status in Nederland hebben. We gaan samen onderwerpen als mensenrechten, democratie en participatie bespreken. Ik ga mijn bes doen om een maatschappij te creëren, waarin iedereen zich thuis voelt. Ik kan niet wachten om te beginnen! Bedankt Netwerkpro voor het creëren van deze kansen en zichtbaarheid.

 

 

Meld je aan als mentor of mentee

Dan nemen wij contact met jou op voor meer informatie! Inschrijven