Maarten Klein Geltink over zijn mentorschap – Het leek me ontzettend leuk om als mentor een bijdrage te kunnen leveren binnen het trainingstraject van Netwerkpro.
De persoonlijke band die je in korte tijd opbouwt en het concrete doel om haar te helpen haar professionele toekomst te ondersteunen leek me enorm waardevol, zowel voor haar als voor mezelf. Als je zoals al deze dames een nieuwe start wilt maken op de arbeidsmarkt is het, in mijn ogen, erg fijn als je dit echt samen met iemand kan doen


Hoe is het contact met je mentee?

Mijn mentee was erg pro-actief en zat vol enthousiasme om aan de slag te gaan! We hebben vanaf het eerste moment regelmatig contact gehad via whatsapp en hebben ook twee keer bij haar thuis afgesproken waar ik ook haar drie kinderen en man heb ontmoet. Het is erg fijn om te werken met een gemotiveerde mentee die door de training en begeleiding van NetwerkPro al heel goed op weg is. Het stukje persoonlijk contact, die je als mentor kan bieden is een voor haar een belangrijke toevoeging op het programma.

Wat heb je van haar geleerd?

Vluchten uit Syrië, je familie achterlaten en een nieuw bestaan opbouwen in een vreemd land met je man en drie kinderen liet zien hoe sterk mijn mentee was. Altijd haar positivisme, enthousiasme en drive haar Nederlands te verbeteren en weer, net als een aantal jaren geleden in Syrië, aan de slag te gaan vond ik bewonderenswaardig. Presenteren in het Nederlands voor een grote groep mensen, je moet het durven en ook gewoon doen. Dat positivisme, durf en drive is iets waar ik zeker van heb geleerd.

Welke stappen hebben jullie gezet?

Mijn mentee had het geluk dat ze haar CV en motivatiebrief voor een leerwerkstage bij een financieel administratiekantoor in Amsterdam mocht toesturen. We hebben, los van het app-contact, tweemaal afgesproken bij haar thuis om haar ervaringen, kwaliteiten en interesses door te nemen en zijn aan de slag gegaan om haar CV en motivatiebrief te maken. Dit verliep erg voorspoedig en na afloop van het mentortraject mocht ze op sollicitatie komen!

Waarom zou je anderen ook aanraden mentor te worden?

Ten eerste word je door Netwerkpro op een professionele manier voorbereid op je mentorschap. Hun trainingen en aanpak, zowel voor de mentee als mentor, zijn erg waardevol en leerzaam. Daarnaast fungeer je als persoonlijk aanspreekpunt en help je je mentee met jouw ervaring, vaardigheden en netwerk op weg naar een nieuwe professionele toekomst. Iemand anders verder helpen is uiteindelijk een van de leukste dingen die je kan doen, want hoe mooi is het als jouw mentee straks, door Netwerkpro en jouw mentorhulp, een nieuwe professionele start kan maken?

Ook mentor worden net als Maarten? Meld je hier aan. 

Meld je aan als mentor of mentee

Dan nemen wij contact met jou op voor meer informatie!
Inschrijven