2018 in Haarlem was een geweldig, innovatief Netwerkpro jaar. Wat hebben wij bereikt?
Projectleider en onze contactpersoon bij de gemeente Haarlem Nora Kasmi vertelt over haar ervaring.


In november 2017 kwam ik in contact met de dames van Netwerkpro, dit naar aanleiding van de innovatiesubsidie ze gegund hadden gekregen vanuit de gemeente Haarlem. Mij werd gevraagd of ik de coördinator vanuit de gemeente wilde zijn voor het project Talenten naar de Top van Netwerkpro. De gemeente Haarlem was op dat moment bezig met het project ‘Ik doe mee’, om het volledige bestand opnieuw te leren kennen en inzichtelijk te krijgen, dus het was een logische stap dat ik als projectleider van dat project ook het contact met Netwerkpro zou onderhouden.

De samenwerking verliep vanaf dag 1 positief, de lijntjes waren kort en de klantmanagers deden ook enthousiast mee. Dit is te danken aan de nuchtere aanpak van Netwerkpro, ze doen wat ze zeggen en ze zeggen wat ze doen!! Je staat als gemeente niet voor verassingen, van te voren wordt alles duidelijk en helder gecommuniceerd en tussentijds wordt je op de hoogte gehouden. Mijn ervaring was zeer prettig, door alle updates werd er ook op tijd geanticipeerd.

De dames waar Netwerkpro mee heeft gewerkt vanuit de gemeente Haarlem, zijn dames die nog enkele zetjes nodig hebben voordat ze richting de arbeidsmarkt op kunnen. De aanpak van Netwerkpro, houdt hier ruim rekening mee, door een groep te vormen met gelijkgestemden. De hele groep kan van en met elkaar leren. Vrouwen worden eerst in hun kracht gezet, als laatste wordt er naar het cv gekeken. Iedereen heeft een talent en kan dat benutten!

De meerwaarde van een project/aanpak als die van Netwerkpro, is de kennis van de doelgroep, kennis van de arbeidsmarkt, kennis van empowerment en ze bieden maatwerk. Een aanrader voor elke gemeente die mensen wil laten uitstromen richting werk. De kracht van het netwerken wordt echt benut!!

Zie hier een impressie van de feestelijke bijeenkomst van ‘Talent naar de Top Haarlem’ in het najaar 2018.

Meld je aan als mentor of mentee

Dan nemen wij contact met jou op voor meer informatie!
Inschrijven