Een mooie nieuwe uitdaging voor komend jaar met het actieprogramma maatschappelijke dienst.
Samen met New Bees starten wij het Pro/Social project waar jongeren (statushouders én Nederlandse jongeren} hun talenten gebruiken om een positieve bijdrage te leveren aan hun omgeving. We hebben er zin in New Bees!


 

Wat houdt het project in?

Jongeren uit verschillende landen – minstens de helft statushouders – zetten hun talent in voor hun eigen buurt. Dit doen ze in een groepje, gedurende 3 maanden. De projecten worden vormgegeven naar aanleiding van de talenten van de jongeren. Zo zorgen ze bijvoorbeeld voor een groenere buurt, helpen ze mee met sportactiviteiten of bedenken ze zelf iets anders om de buurt vooruit te helpen. Ze werken mee aan de planning en gaan budgetteren. Elke groep krijgt een eigen budget, zodat de deelnemers zelf invloed hebben op hun project en écht een verschil kunnen maken.

Doelen/beoogd resultaat

  • Voor jongeren

Pro/Social biedt jongeren de kans om, samen met anderen, van waarde te zijn voor hun eigen buurt. De jonge statushouders oefenen tijdens het project hun Nederlands en leren hoe ze hun talenten toepassen in een Nederlandse omgeving. De Nederlandse jongeren leren nieuwe buurtgenoten kennen en breiden hun skill-set uit. Na afloop van het project krijgen de deelnemers een certificaat met validatie van hun vaardigheden. Dit certificaat kunnen ze dan weer meenemen naar hun volgende professionele stap.

  • Voor de deelnemende organisaties en/of de samenleving

Pro/Social zorgt voor ontmoetingen tussen mensen met diverse achtergronden, dit daagt uit tot gesprekken over diversiteit. Zo draagt het project bij aan inclusiviteit op de werkvloer en in de samenleving, wat een positief effect heeft op de sociale cohesie in Nederland. Veel maatschappelijke organisaties zijn op zoek naar vrijwilligers, maar ook naar vernieuwing. Hier zal de grote groep jonge vrijwilligers die dit project oplevert bij helpen.

Meld je aan als mentor of mentee

Dan nemen wij contact met jou op voor meer informatie!
Inschrijven