Netwekpro is genomineerd voor de Joke Smit – prijs 2015! Op 27 november 2015 wordt KRACHT on Tour afgesloten met een sprankelende bijeenkomst: de uitreiking van de Joke Smit-prijs. Dit jaar wordt de prijs voor de 15de keer uitgereikt. Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) nodigt heel Nederland uit om personen (m/v) en organisaties te nomineren die vrouwen inspireren economisch zelfstandig te zijn. Het meest bijzondere en invloedrijke initiatief wordt op vrijdag 27 november bekroond.

In Nederland kan één op de twee vrouwen financieel niet op eigen benen staan. Reden voor minister Jet Bussemaker, die als onderwijsminister ook verantwoordelijk is voor het emancipatiebeleid, om eerder al afspraken te maken met bedrijven over wat zij gaan doen om de kansen voor vrouwen op de arbeidsmarkt te verbeteren. “De Joke Smit-prijs zet initiatieven die succesvol de positie van vrouwen verbeteren in de etalage. Dat is belangrijk, want wanneer vrouwen financieel zelfstandiger zijn vergroot dat hun keuzevrijheid en verbetert het hun positie in de samenleving. Daar hebben zowel de vrouwen zelf een rol in, maar vooral ook werkgevers. Meer vrouwen moeten de kans krijgen en gestimuleerd worden om hun talenten te ontdekken, te benutten en te verzilveren,” aldus minister Bussemaker.

De Joke Smit-prijs is zowel een Nederlandse regeringsprijs als een oeuvreprijs op het gebied van vrouwenemancipatie. De prijs is vernoemd naar de overleden feministe Joke Smit (1933 – 1981) die een vooraanstaande rol heeft vervuld in de vrouwenemancipatie.

Meld je aan als mentor of mentee

Dan nemen wij contact met jou op voor meer informatie! Inschrijven