Mentor Hanita begeleidt Nahla uit Syrie, zij heeft haar PhD communicatie behaald en werkte 10 jaar op de universtieit.
Ook hebben Ghosoun en Nasrin afgelopen week goede stappen gezet richting een baan. Ghosoun is aan de slag op het Ijburg College en helpt daar met proeven in het Laboratorium. Nasrin had een succesvol sollicitatiegesprek bij Instituut de Leeuw, als wiskunde docent. 


Mentorship
Mentor Hanita vertelt over de begeleiding. Zij en Nahla hebben elkaar nu vier keer ontmoet en zijn druk aan de slag met plannen, maar leren elkaar ook steeds beter kennen. Nahla wil erg graag aan het werk en het liefste op haar eigen (academisch) niveau. Aangezien dit nog niet direct tot de mogelijkheden behoort, hebben zij samen ook naar vrijwilligerswerk gekeken, dit als mogelijke opstap naar betaald werk. Nahla is druk bezig met allerlei zaken via Netwerkpro, wat zij als zeer prettig en nuttig ervaart. Ook mentor worden in Haarlem of Amsterdam? Meld je dan aan via de site!

Ghosoun aan de slag bij het IJburg College
Zie hier Ghousoun op de foto die iedere woensdag helpt op het IJburg college. Zij werkt hier in het laboratorium waarbij ze leerlingen begeleidt met de proeven. In Syrie werkte zij ook in een laboratorium, dit is dus een mooie opstap voor haar in Nederland. Van de leerlingen leert zij veel en vooral goed te taal!

Nasrin bij Instituut de Leeuw op sollicitatiegesprek
Nasrin was wiskunde docent in Iran. Zij is op dit moment al heel druk bezig met allerlei manieren om in Amsterdam een nieuw netwerk op te bouwen. Zo zit ze bij de HvA, doet ze vrijwillgerswerk en had zij vorige week een sollicitatiegespek bij een huiswerk instituut. Het gesprek ging super goed en zij wist haar kwaliteiten en krachten goed naar voren te zetten. De komende weken gaat zij mee lopen tijdens de huiswerk klassen, super trots!

 

Meld je aan als mentor of mentee

Dan nemen wij contact met jou op voor meer informatie!
Inschrijven