Mentor

Mentor worden?

Wij zijn altijd opzoek naar mentoren voor onze programma’s voor vrouwelijke statushouders, alleenstaande moeders, vrouwen in de bijstand en afgestudeerde jonge vrouwen.

Omdat wij elke werkzoekende getalenteerde vrouw de kans willen bieden op hulp en begeleiding van een vrouwelijke mentor in Amsterdam, Haarlem, Zandvoort, Heemstede, Bloemendaal en Velsen doen wij graag een beroep jou!

Wat houdt mentor zijn in?
– Je wijst de getalenteerde vrouw de weg op de Nederlandse arbeidsmarkt;
– Je deelt je kennis, ervaring en netwerk met haar;
– Je helpt haar met het aanbrengen van focus;
– Je zorgt dat zij weer in haar kracht komt!

En daarnaast…:
– Krijg je zelf meer vaardigheden in het coachen en begeleiden;
– Vergroot je jouw netwerk en leer je van anderen;
– Zijn er regelmatig bijeenkomsten waarbij mentoren ervaringen delen;
– Kun je deelnemen aan de activiteiten van lokale vrouwen netwerken (bv. Vrouwen aan de Amstel in A’dam).

Ben jij geïnteresseerd om mentor te worden? En klaar om een werkzoekende, getalenteerde vrouw, mooie kansen, connecties en zichtbaarheid te geven op de arbeidsmarkt? Meld je dan snel aan! Of mail voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek naar: Hester.Wolrich@netwerkpro.org

Ervaring van het hebben van een mentor

Deelneemster Ernestine over haar tijd met mentor Selly
Tijdens mijn traject bij Netwerkpro werd ik gekoppeld aan Selly, een senior mentor uit het bedrijfsleven. Zij heeft mij geleerd om in mijn kracht te staan en ze heeft mij op een andere, positieve manier naar mijn kwaliteiten laten kijken. Wat Selly zo effectief maakt zijn haar praktische handvaten. Die kon ik direct gebruiken in een sollicitatiegesprek. Last but not least, ik vind dat ze aandacht schenkt aan persoonlijk contact. Ze is inspirerend, proactief, pakt door en boekt ook resultaten want binnen twee weken had ik de baan die ik wilde! Ik beveel Selly als Coach en Mentor dan ook van harte aan. Selly, wil je nogmaals ontzettend bedanken voor je tips, inzet en betrokkenheid

Mentor zijn bij netwerkpro is…

Energie. Dankbaarheid. Zelf Blijven leren. Ontmoeten van anderen. Grapjes. – volgens Samira Amraui, mentor sinds 2016

Waarom is het na 2 jaar en 6 seizoenen nog steeds zo interessant om bij Netwerkpro te mentoren? 
Op nr. 1! Netwerkpro. Een plek om helemaal mezelf te zijn. Van hoeveel netwerkclubs kun je dat zeggen..Nou? Ik van deze!

2. Ik kan het geleerde als professional op een informele manier dankbaar doorzetten naar gretige ambitieuze slimme talenten.

3. Niet vervelend: door junior’s te coachen realiseren waar je zelf al bént tijdens het drukke timmeren aan de weg in je eigen carrière. Nooit gedacht dat dat een prettig bij-effect zou zijn! Zelfwaardering.

4. Ach wie weet nou niet meer hoe het is? Ik weet zelf nog zo goed hoe het is om aan het einde van de studie aan de rand van de arbeidsmarkt, Het Grote Onbekende te staan. Gelukkig hield ik van exploreren en zwemmen. Dát gewaagd en vrij durven doen: Daadkrachtig Exploreren, daar begeleid ik mentees voornamelijk bij. Met structuur en daadkracht. Niet vergeten-> Hun stoutste dromen aanboren en daar daadkrachtig en gestructureerd de aansluiting in de arbeidsmarkt bij realiseren.

5. Wouw nu kom ik erachter wat we al die tijd eigenlijk doen! Doorgaans sta ik daar niet zo bij stil. Je ontmoet gewoon leuke energieke meiden die heus zelf ook weten wat ze te brengen hebben. Jouw aanwezigheid zorgt ervoor dat al het Onbekende een beetje gerelativeerd wordt. En dat het tempo (de daadkracht) er in blijft in een periode waar ze de rivier oversteken. Wel blijven zwemmen! Door er voor ze te zijn blijven ze in beweging. En hebben ze in een mum van tijd op eigen kracht die baan. Jeetje.. iedere keer weer bijzonder.

6. Ik ontmoet leuke mentor collega’s. Ja ook voor mij is er een netwerk, een groep(s)gevoel.. waardoor ik groei!

 Kortom, Netwerkpro is netwerken met de mouwen omhoog! En een gezellige borrel erbij!

Waarom mentor zijn bij Netwerkpro?

Renate Mantjes, Vice President Marketing bij BlackRock Nederland, mentor sinds 2017.

Een mentor en de persoonlijke aandacht die daarbij komt kijken, kan net dat belangrijke verschil maken voor de deelnemers aan het Netwerkpro programma. Het is fijn als je er als deelnemer niet alleen voor staat. Een groep van gelijkgestemden, trainingen en mentorbijeenkomsten geven écht focus. Mijn mentortijd heb ik als zeer leuk en leerzaam ervaren. Gesprekken met de mentee over carrièredoelen, wensen, obstakels, persoonlijke omstandigheden  die meespelen, en het delen van mijn ervaringen en netwerk. Het is fijn om dat voor een ander te kunnen doen en een kleine moeite. NetwerkPro heb ik als zeer professioneel ervaren. Precies de juiste insteek om deelnemers, vol ambitie, het duwtje in de juiste richting te kunnen geven. Met als doel, het vinden van die ene, geweldige en goed passende baan.

Selly Wunderink, mentor bij Netwerkpro sinds 2016.

sellyMentor zijn, kan ik dat wel? Wat heb ik ze nou te brengen? En what’s in it for me? Heel veel blijkt uit de feedback van mijn mentees. De dingen die voor mij vanzelfsprekend zijn, zijn eyeopeners voor startende jonge vrouwen. Om terug te horen dat je iemand weer een stap op weg hebt geholpen in haar ontwikkelproces is machtig mooi. En het mes snijdt aan twee kanten; ik leer ook van hen en krijg een bak met energie voor terug. Van bewustwoording over hoe gepassioneerd ik ben in mijn werk (dank Rosa voor dit inzicht), hoe ik beter kan zijn voor het milieu (mijn huiswerk voor op kantoor – de koffiebeker challenge van Steffie) tot geinspireerd worden door puurheid en creativiteit (Nicky, je bent een  kanjer en wat vond ik jouw CV kaart van Amsterdam top!). Dank Netwerkpro voor dit mooie initiatief. En voor alle potentiele mentoren, meld je aan en gewoon doen!
Selly werkt bij Eye for Process ‘Realisatie van Strategie naar werkbare processen’.

Wil je nog meer weten over het mentorschap?

Zit je eraan te denken om mentor te worden bij Netwerkpro (super!), maar twijfel je nog? Lees hier een aantal belangrijke veelgestelde vragen. Heb je nog meer vragen of is iets niet duidelijk? Dan kun je altijd Hester Wolrich, verantwoordelijke mentorschap programma’s, bellen of mailen: Hester.Wolrich@netwerkpro.org | 020 894 89 33. Wij hopen je binnenkort te mogen ontvangen in ons rijk netwerk met mooi kansen, inspirerende ontmoetingen en spannende tijden!

Enhousiaste groet,

Het Netwerkpro-team

Moet ik aan bepaalde voorwaarden voldoen om mij aan te melden als mentor?
Ben jij nieuwsgierig naar anderen? Wil je iemand stappen vooruit helpen? Vind jij het leuk om te kijken waar kansen liggen? Ben jij niet bang voor een uitdaging? Kun jij goed luisteren? Of houd je meer van aanpakken en gaan?

Dit kunnen vragen zijn waar je ‘ja’ op antwoordt, maar zo zijn er natuurlijk nog veel meer vragen die belangrijk zijn voor het DNA van een mentor. Bij ons hoef je daarom als mentor niet aan strikte voorwaarden te voldoen! Wij zijn al enorm blij dat jij je, als werkende professioneel vrouw, vrijwillig wil inzetten voor een werkzoekende vrouw uit een van onze programma’s. Ervaring in coaching hoeft zeker niet, want wij geloven in eigen unieke kracht, kwaliteiten en talenten. En tijdens het mentorschap doe je zelf ook nieuwe skills op, vanuit onze trainers en het Netwerkpro team word je hierin begeleid!

Hoe lang duurt het mentorschap?
Het mentorschap duurt drie maanden. De mentee volgt zelf het empowerment-, netwerk- en sollicitatie trainingsprogramma van drie maanden. De begeleiding van een mentor loopt hier ongeveer parallel aan (in week 2 word je gekoppeld). Het is mooi als jullie de theorie die de mentee leert tijdens de trainingen, samen in praktijk kunnen brengen. Je ontvangt hierover alle informatie en inhoud wanneer je gekoppeld bent.
Hoe vaak spreek ik af met mijn mentee?
Het is de bedoeling dat jullie in de periode van drie maanden elkaar ongeveer 6 keer ‘live’ ontmoeten. De andere keren kunnen jullie contact hebben via telefoon/mail/what’s app.
Hoeveel tijd kost een mentorschap mij?
Dat verschilt natuurlijk per persoon en per mentee die je begeleidt. Ga ervan uit dat je in het begin iets meer tijd nodig hebt, omdat jullie elkaar moeten leren kennen. Dit zal neerkomen op gemiddeld 1 uur per week. Samen met de mentee maak je afspraken over de duur van jullie ontmoetingen en de regelmaat. Dit is erg belangrijk voor beiden, zodat er dezelfde verwachting is.
Kan ik kiezen uit welk programma ik een mentee wil begeleiden?
Netwerkpro dient verschillende werkzoekende vrouwelijke doelgroepen. Dit zijn bijvoorbeeld vrouwelijke statushouders, jonge werkzoekende vrouwen, alleenstaand moeders of vrouwen die al een tijdje in de bijstand zitten. Als je je aanmeldt als mentor kun je aangeven voor welke doelgroep jij mentor wil zijn. De persoon aan wie je uiteindelijk wordt gekoppeld, regelen wij.
Hoe en door wie word ik gekoppeld aan een mentee?
Voordat je gekoppeld wordt willen wij jou eerst leren kennen. Wij organiseren met regelmaat mentorenavonden, vaak voor de start van een nieuw project. Het is mooi als je hierbij aanwezig bent zodat we elkaar kunnen ontmoeten. De avonden hebben steeds een ander thema en is een moment om vragen te stellen, tips te krijgen/geven, ervaringen te delen en andere mentoren te ontmoeten. Lukt het niet om hierbij aanwezig te zijn? Dan maken we een telefonische afspraak met je om kennis te maken!

Als je je aanmeldt via de website krijg je ook een aantal vragen over jouw achtergrond, ervaring en netwerk. Dit om de matching zo optimaal mogelijk te maken. Verder wordt er door de coördinator gekeken naar de interesse van de mentee en welk netwerk jij te bieden hebt. Na de eerste training die de mentee heeft gehad word je gekoppeld door de coördinator. De match krijg je te horen via een koppelmail waarin haar gegevens met jou worden gedeeld. Het mentorschap kan beginnen!

Wat is de verwachting van mij als mentor?
Het is mede aan jou om de mentee vooruit te helpen met zaken die te maken hebben met het vinden van werk. Voorafgaand aan de begeleiding krijg je een checklist met dingen die je sowieso met haar kunt doen/bespreken, zoals het maken van een goed CV, bedrijven zoeken en contacten of haar diploma laten valideren. Verder zou het mooi zijn als je jouw netwerk beschikbaar kunt stellen of haar zichtbaar maakt in ons netwerk, want onze visie is dat je sneller een baan krijgt via netwerken! Daarnaast kun je jouw mentee helpen met het oefenen van een pitch, een luisterend oor bieden en helpen met een focus aanbrengen en keuzes maken. In dit alles sta je natuurlijk niet alleen. Netwerkpro, de trainers, de coördinator en de klantmanagers zijn ook allemaal bezig om haar stappen te laten maken op de Nederlandse arbeidsmarkt.

Je kunt altijd contact opnemen met de coördinator als verwachtingen niet duidelijk zijn. Ook is het goed om te kijken met je mentee wat jullie samen willen bereiken, zo weten jullie beiden waar jullie aan toe zijn.

Meld je aan als mentor:

Naam

Telefoonnummer

In welke stad wil je meedoen?

Emailadres

Eventuele opmerkingen

Vragen over Netwerkpro?

Derde Oosterparkstraat 138A

1092 EC Amsterdam

Arine Huijboom

020 894 89 33

Privacyverklaring

Klachtenreglement