Mentor

Mentor worden?

Wij zijn altijd opzoek naar mentoren voor onze programma’s voor vrouwelijke statushouders, alleenstaande moeders, vrouwen in de bijstand en afgestudeerde jonge vrouwen.

Omdat wij elke werkzoekende getalenteerde vrouw de kans willen bieden op hulp en begeleiding van een vrouwelijke mentor in Amsterdam of Haarlem, doen wij graag een beroep jou!

Wat houdt mentor zijn in?
– Je wijst de getalenteerde vrouw de weg op de Nederlandse arbeidsmarkt;
– Je deelt je kennis, ervaring en netwerk met haar;
– Je helpt haar met het aanbrengen van focus;
– Je zorgt dat zij weer in haar kracht komt!

En daarnaast…:
– Krijg je zelf meer vaardigheden in het coachen en begeleiden;
– Vergroot je jouw netwerk en leer je van anderen;
– Zijn er regelmating bijeenkomsten waarbij mentoren ervaringen delen;
– Kun je deelnemen aan de activiteiten van lokale vrouwen netwerken (bv. Vrouwen aan de Amstel in A’dam).

Ben jij geïnteresseerd om mentor te worden? En klaar om een werkzoekende, getalenteerde vrouw, mooie kansen, connecties en zichtbaarheid te geven op de arbeidsmarkt? Meld je dan snel aan! Of mail voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek naar: sophie@netwerkpro.org

Ervaring van het hebben van een mentor

Deelneemster Ernestine over haar tijd met mentor Selly
Tijdens mijn traject bij Netwerkpro werd ik gekoppeld aan Selly, een senior mentor uit het bedrijfsleven. Zij heeft mij geleerd om in mijn kracht te staan en ze heeft mij op een andere, positieve manier naar mijn kwaliteiten laten kijken. Wat Selly zo effectief maakt zijn haar praktische handvaten. Die kon ik direct gebruiken in een sollicitatiegesprek. Last but not least, ik vind dat ze aandacht schenkt aan persoonlijk contact. Ze is inspirerend, proactief, pakt door en boekt ook resultaten want binnen twee weken had ik de baan die ik wilde! Ik beveel Selly als Coach en Mentor dan ook van harte aan. Selly, wil je nogmaals ontzettend bedanken voor je tips, inzet en betrokkenheid

Mentor zijn bij netwerkpro is…

Energie. Dankbaarheid. Zelf Blijven leren. Ontmoeten van anderen. Grapjes. – volgens Samira Amraui, mentor sinds 2016

Waarom is het na 2 jaar en 6 seizoenen nog steeds zo interessant om bij Netwerkpro te mentoren? 
Op nr. 1! Netwerkpro. Een plek om helemaal mezelf te zijn. Van hoeveel netwerkclubs kun je dat zeggen..Nou? Ik van deze!

2. Ik kan het geleerde als professional op een informele manier dankbaar doorzetten naar gretige ambitieuze slimme talenten.

3. Niet vervelend: door junior’s te coachen realiseren waar je zelf al bént tijdens het drukke timmeren aan de weg in je eigen carrière. Nooit gedacht dat dat een prettig bij-effect zou zijn! Zelfwaardering.

4. Ach wie weet nou niet meer hoe het is? Ik weet zelf nog zo goed hoe het is om aan het einde van de studie aan de rand van de arbeidsmarkt, Het Grote Onbekende te staan. Gelukkig hield ik van exploreren en zwemmen. Dát gewaagd en vrij durven doen: Daadkrachtig Exploreren, daar begeleid ik mentees voornamelijk bij. Met structuur en daadkracht. Niet vergeten-> Hun stoutste dromen aanboren en daar daadkrachtig en gestructureerd de aansluiting in de arbeidsmarkt bij realiseren.

5. Wouw nu kom ik erachter wat we al die tijd eigenlijk doen! Doorgaans sta ik daar niet zo bij stil. Je ontmoet gewoon leuke energieke meiden die heus zelf ook weten wat ze te brengen hebben. Jouw aanwezigheid zorgt ervoor dat al het Onbekende een beetje gerelativeerd wordt. En dat het tempo (de daadkracht) er in blijft in een periode waar ze de rivier oversteken. Wel blijven zwemmen! Door er voor ze te zijn blijven ze in beweging. En hebben ze in een mum van tijd op eigen kracht die baan. Jeetje.. iedere keer weer bijzonder.

6. Ik ontmoet leuke mentor collega’s. Ja ook voor mij is er een netwerk, een groep(s)gevoel.. waardoor ik groei!

 Kortom, Netwerkpro is netwerken met de mouwen omhoog! En een gezellige borrel erbij!

Waarom mentor zijn bij Netwerkpro?

Renate Mantjes, Vice President Marketing bij BlackRock Nederland, mentor sinds 2017.

Een mentor en de persoonlijke aandacht die daarbij komt kijken, kan net dat belangrijke verschil maken voor de deelnemers aan het Netwerkpro programma. Het is fijn als je er als deelnemer niet alleen voor staat. Een groep van gelijkgestemden, trainingen en mentorbijeenkomsten geven écht focus. Mijn mentortijd heb ik als zeer leuk en leerzaam ervaren. Gesprekken met de mentee over carrièredoelen, wensen, obstakels, persoonlijke omstandigheden  die meespelen, en het delen van mijn ervaringen en netwerk. Het is fijn om dat voor een ander te kunnen doen en een kleine moeite. NetwerkPro heb ik als zeer professioneel ervaren. Precies de juiste insteek om deelnemers, vol ambitie, het duwtje in de juiste richting te kunnen geven. Met als doel, het vinden van die ene, geweldige en goed passende baan.

Selly Wunderink, mentor bij Netwerkpro sinds 2016.

sellyMentor zijn, kan ik dat wel? Wat heb ik ze nou te brengen? En what’s in it for me? Heel veel blijkt uit de feedback van mijn mentees. De dingen die voor mij vanzelfsprekend zijn, zijn eyeopeners voor startende jonge vrouwen. Om terug te horen dat je iemand weer een stap op weg hebt geholpen in haar ontwikkelproces is machtig mooi. En het mes snijdt aan twee kanten; ik leer ook van hen en krijg een bak met energie voor terug. Van bewustwoording over hoe gepassioneerd ik ben in mijn werk (dank Rosa voor dit inzicht), hoe ik beter kan zijn voor het milieu (mijn huiswerk voor op kantoor – de koffiebeker challenge van Steffie) tot geinspireerd worden door puurheid en creativiteit (Nicky, je bent een  kanjer en wat vond ik jouw CV kaart van Amsterdam top!). Dank Netwerkpro voor dit mooie initiatief. En voor alle potentiele mentoren, meld je aan en gewoon doen!
Selly werkt bij Eye for Process ‘Realisatie van Strategie naar werkbare processen’.

Meld je aan als mentor:

Naam

Telefoonnummer

In welke stad wil je meedoen?

Emailadres

Eventuele opmerkingen

Vragen over Netwerkpro?

Derde Oosterparkstraat 138A

1092 EC Amsterdam

Arine Huijboom

06 215 410 00

Privacyverklaring