Mentoren

Mentor worden?

 

Wij zijn altijd opzoek naar mentoren voor onze programma’s voor vrouwelijke statushouders en afgestudeerde jonge vrouwen.

Omdat wij elke werkzoekende getalenteerde vrouw de kans willen bieden op hulp en begeleiding van een vrouwelijke mentor in Amsterdam, doen wij graag een beroep jou! Dit jaar starten wij ook in Haarlem, dus vrouwen die daar wonen, welkom!

Wat houdt mentor zijn in?
– Je wijst de getalenteerde vrouw de weg op de Nederlandse arbeidsmarkt;
– Je deelt je kennis, ervaring en netwerk met haar;
– Je helpt haar met het aanbrengen van focus;
– Je zorgt dat zij weer in haar kracht komt!

En daarnaast…:
– Krijg je zelf meer vaardigheden in het coachen en begeleiden;
– Vergroot je jouw netwerk en leer je van anderen;
– Zijn er regelmating bijeenkomsten waarbij mentoren ervaringen delen;
– Kun je deelnemen aan de activiteiten van Vrouwen aan de Amstel

Ben jij geïnteresseerd om mentor te worden? En klaar om een werkzoekende, getalenteerde vrouw, mooie kansen, connecties en zichtbaarheid te geven op de arbeidsmarkt? Meld je dan snel aan! Of mail voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek naar: sophie@netwerkpro.org

 

Ervaringen van mentoren

 

Renate Mantjes, Vice President Marketing bij BlackRock Nederland, mentor sinds 2017.

Een mentor en de persoonlijke aandacht die daarbij komt kijken, kan net dat belangrijke verschil maken voor de deelnemers aan het Netwerkpro programma. Het is fijn als je er als deelnemer niet alleen voor staat. Een groep van gelijkgestemden, trainingen en mentorbijeenkomsten geven écht focus. Mijn mentortijd heb ik als zeer leuk en leerzaam ervaren. Gesprekken met de mentee over carrièredoelen, wensen, obstakels, persoonlijke omstandigheden  die meespelen, en het delen van mijn ervaringen en netwerk. Het is fijn om dat voor een ander te kunnen doen en een kleine moeite. NetwerkPro heb ik als zeer professioneel ervaren. Precies de juiste insteek om deelnemers, vol ambitie, het duwtje in de juiste richting te kunnen geven. Met als doel, het vinden van die ene, geweldige en goed passende baan.

 

 

Selly Wunderink, mentor bij Netwerkpro sinds 2016.

sellyMentor zijn, kan ik dat wel? Wat heb ik ze nou te brengen? En what’s in it for me? Heel veel blijkt uit de feedback van mijn mentees. De dingen die voor mij vanzelfsprekend zijn, zijn eyeopeners voor startende jonge vrouwen. Om terug te horen dat je iemand weer een stap op weg hebt geholpen in haar ontwikkelproces is machtig mooi. En het mes snijdt aan twee kanten; ik leer ook van hen en krijg een bak met energie voor terug. Van bewustwoording over hoe gepassioneerd ik ben in mijn werk (dank Rosa voor dit inzicht), hoe ik beter kan zijn voor het milieu (mijn huiswerk voor op kantoor – de koffiebeker challenge van Steffie) tot geinspireerd worden door puurheid en creativiteit (Nicky, je bent een  kanjer en wat vond ik jouw CV kaart van Amsterdam top!). Dank Netwerkpro voor dit mooie initiatief. En voor alle potentiele mentoren, meld je aan en gewoon doen!
Selly werkt bij Eye for Process ‘Realisatie van Strategie naar werkbare processen’.

Meld je aan als mentor:

Naam

Telefoonnummer

Emailadres

Eventuele opmerkingen

Vragen over Netwerkpro?

Derde Oosterparkstraat 138A

1092 EC Amsterdam

Arine Huijboom

06 215 410 00