Mentor Heidi aan het woord… en wat voor een woorden! 🙂
Je inzetten voor de ander is al mijn hele leven belangrijk en eigenlijk ook vanzelfsprekend. Mijn ouders zijn altijd, tot op de dag van vandaag, actief geweest als vrijwilliger. Kijk bewust om je heen: waar en hoe kun je helpen?


Dat doe ik in mijn werk als coach dagelijks, maar ik was toch ook al een tijdje op zoek naar een leuke, passende vrijwilligersbaan. Toen ik, toevalligerwijs, kennis maakte met Netwerkpro was dat een schot in de roos. Ik bezocht de informatieavond en wist meteen: ‘Ja, ik wil heel graag mentor worden.’ Vanaf toen ging het snel en voor ik het wist dronk ik koffie met Sheila, mijn mentee.

Sheila wilde zo graag werken en niet langer afhankelijk zijn van een bijdrage van de gemeente. Maar zelfs met drie baantjes was dat voor haar nog niet haalbaar. Ze wilde een fulltime baan en voldoende geld verdienen zodat ze zelfstandig kon zijn. We zijn meteen aan de slag gegaan en dat was een geweldig proces. Haar drive was enorm. Ze kwam zelf met ideeën en wanneer ik iets voorstelde dan greep ze dat met beide handen aan. Zo hebben we een profiel geschreven: een mooi document waarmee ze de boer op kon. Een krachtig verhaal over een krachtige vrouw. Ook maakten we een CV, liet ze een profielfoto maken door haar dochter en kreeg ze een LinkedIn-account.

Al deze stappen en het netwerk van Netwerkpro hebben uiteindelijk tot een droomresultaat geleid: in september start Sheila met een opleiding waarmee ze uiteindelijk kan gaan werken op de sterilisatie afdeling in het Spaarne Ziekenhuis.

Naast het feit dat Sheila grote stappen heeft tijdens onze samenwerking, heb ik ook veel geleerd van haar. Sheila is een sterke vrouw, een doorzetter pur sang. Bij de pakken neerzitten is geen optie en je ergens helemaal in vastbijten juist wel. In de korte tijd dat we samen hebben gewerkt aan een betere toekomst voor haar, hebben we elkaar heel goed leren kennen. Ik had het niet willen missen! Ik kan iedereen dan ook aanraden om een bijdrage te leveren aan Netwerkpro. Zo’n mooi doel en zo’n effectieve manier van werken: jij zet jouw zakelijke netwerk in om iemand in de bijstand te helpen aan een passende en betaalde baan. Ik ben dankbaar dat ik een bijdrage heb mogen leveren en ben heel benieuwd wie mijn nieuwe mentee wordt.

Dank Netwerkpro en dank Sheila!

Groetjes Heidi

Meld je aan als mentor of mentee

Dan nemen wij contact met jou op voor meer informatie!
Inschrijven