NWP Haarlem | Zonta Kennemerland Zuid organiseerde de Zonta Walk 2019. De Zonta Walk Haarlem op zaterdag 13 april voorafgaand aan de aankomst van de praalwagens van het Bloemencorso, is een gezellig groot feest geworden. Bijna 500 deelnemers meldden zich voor de wandeling en 98 artiesten traden belangeloos op.


“Wij organiseerden deze wandeling voor het eerst”aldus Sonja Schaper, voorzitter van Zonta Kennemerland Zuid. “We hadden bepaalde verwachtingen en deze zijn overtroffen. We zijn onder de indruk van de grote inzet en medewerking van artiesten, vrijwilligers, sponsoren en Haarlem Marketing en natuurlijk onze eigen leden! Samen hebben we een resultaat neergezet waar we trots op zijn. Trots op het feit dat we wandelaars meer hebben laten zien van Haarlem. Trots dat wij hen meerdere optredens konden bieden. Trots op de opbrengst voor het prachtige doel van Stichting Netwerkpro.”

Zaterdagavond ging om zeven uur de eerste groep wandelaars op pad vanaf het Prinsenhof. De andere groepen volgden steeds met ca 10 minuten tussenpauze.

Vermaak onderweg

De wandelaars liepen een fraaie route door de oude binnenstad waarbij ze verrast werden door 18 optredens. Van Marijke Kots en haar Toneel Genootschap Haarlem op het Prinsenhof tot de buikdanseres Raniya bij  de Doelen. Van Franse chansons van Jean Zijta bij Museum Haarlem tot tropisch swingende muziek op het Simon de Vrieshof van DjaFya. Van de historische verhalen van Guy Rocourt langs het Spaarne tot de gedichten van onze Haarlemse stadsdichter Willemien Spook in het idyllische Proveniershofje. En nog veel meer. Alles eindigend op het Prinsenhof met een lichtshow en muziek van LightArts. Het viel allemaal uitstekend in de smaak.

 Opbrengst voor goede doel

De opbrengst van het evenement wordt binnenkort bekend gemaakt op de website van Zonta Kennemerland Zuid. Het grootste deel van de opbrengsten gaat naar het project Help Haarlemse vrouwen uit de bijstand van Stichting Netwerkpro (zie voor meer informatie www.zontakennemerlandzuid.nl

Organisatie

De Zonta Walk Haarlem werd georganiseerd door Zonta Kennemerland Zuid.
Zonta Kennemerland Zuid is onderdeel van Zonta International, een wereldwijd service-netwerk van vrouwen. welke zich inzet voor de ontwikkeling en vrijheid van vrouwen, zodat zij de kans krijgen om volwaardig mee te doen aan de maatschappij. Wij doen dat door fundraising en door kennis & vaardigheden in te zetten.  zontakennemerlandzuid.nl & www.zonta.org

Voor meer informatie: Sylvia Kieft – T 06 25164799 –

Meld je aan als mentor of mentee

Dan nemen wij contact met jou op voor meer informatie! Inschrijven