Skip to content

Aftrap project Talenten naar de Zorg | Gemeente Velsen | Van uitkering naar de zorg

Netwerkpro wil dat er een succesvolle koppeling is tussen lokaal bedrijfsleven en potentieel talent. Daarom was gister ochtend 19 maart de kick off van het project Talent naar de Zorg in de gemeente Velsen.

28 enthousiaste, gemotiveerde en getalenteerde geïnteresseerden waren aanwezig om meer te horen over het project. Prangende vragen van de toekomstige deelnemers, een kennismaking aan de hand van foto’s en de presentatie van Zorgbalans zorgden voor een groot succes.
Netwerkpro wil deelnemers job ready maken, zodat hun talenten zichtbaar worden en er een goede match is met de lokale arbeidsmarkt. Dit project is hier een mooi voorbeeld van. Mensen met een bijstandsuitkering in Velsen kunnen deelnemen aan dit programma en worden in tien weken klaargestoomd voor het werken in de zorg via de NetwerkProof aanpak.

Hoe werkt het?

In een groep van 15 tot 20 mensen komen we iedere week bij elkaar en krijgen de deelnemers trainingen in o.a.: empowerment, kwaliteiten, doelen t.a.v. werken in de zorg en pitchen. Daarnaast krijgen de deelnemers en mentor vanuit het bedrijf, in dit geval Zorgbalans. Na deze tien weken gaan de deelnemers een proefperiode in bij Zorgbalans, waarbij zij begeleid worden door het bedrijf en door de mentor. Het doel is dat na zestien weken er een passende match is, als zowel de deelnemer als het bedrijf tevreden is, en dat de deelnemer vast aan het werk gaat.

Samenwerkingen

Voor dit project werkt Netwerkpro samen met de Gemeente Velsen, die toegang heeft tot potentiële kandidaten met een uitkering die aan de slag willen in de zorg. Wij werken ook samen met Zorgbalans om deelnemers te laten starten in de huishoudelijke ondersteuning. In 2018 is deze succesvolle samenwerking opgezet, waarbij er al acht vrouwen vanuit de Netwerkpro projecten aan de slag zijn gegaan bij Zorgbalans. Netwerkpro streeft ernaar om de komende jaren nog meer projecten in samenwerking met grote werkgevers en gemeentes te ontwikkelen om nieuwe kansen te creëren op de arbeidsmarkt. Het doel is om o.a. in regio Groot Amsterdam, Kennemerland en Noord Holland Noord vrouwen uit de uitkering, via de NetwerkProof aanpak, te onboarden bij bedrijven in o.a. horeca, zorg, onderwijs en retail.

Bent u zelf een werkgever en opzoek naar nieuw, gedreven personeel? Neem dan contact op via info@netwerkpro.org.

Back To Top