Skip to content

Een nieuw bestaan, een nieuwe baan.

Met veel enthousiasme hebben wij deelgenomen aan het programma ‘Een nieuw bestaan, een nieuwe baan’, dat Instituut GAK in 2018 is gestart met als doel meer nieuwkomers aan het werk te helpen. In juni 2022 werd het programma afgerond en onze aanpak werd als een van de “best practices” genoemd.

Binnen dit programma hebben wij 40 vrouwen begeleid naar werk, opleiding of participatie. Veel vrouwelijke statushouders ondervinden uitdagingen bij het vinden van werk: een klein professioneel netwerk, gebrek aan kinderopvang en een taalbarrière maken het lastig om aan de slag te gaan. Ook hebben veel vrouwen te maken met traumatische ervaringen die hen kunnen belemmeren perspectief te zien.

Traumaverwerking is een belangrijk onderdeel van onze trainingen en de deelnemers krijgen tools om hier na de training verder te aan werken. Door de combinatie van groepstrainingen en individuele begeleiding, helpen we deelnemers weer in hun kracht te staan en met zelfvertrouwen de volgende stap te zetten.

“Door een sterk netwerk met gemeentes, bedrijven en buurtorganisaties, hebben we de tools in handen om deze vrouwen duurzaam en succesvol uit te laten stromen”, aldus Arine Huijboom

Met dank aan Instituut Gak die onze aanpak zo mooi in beeld heeft gebracht.

Video “Een nieuw bestaan, een nieuwe baan”

Back To Top