Skip to content

Met BLOOM in Boekarest

In november reisden Arine, Arlette en trainer Jacobien van ons team, af naar Bucharest om daar onze projectpartner Caregivers van het Europees project “BLOOM – Pathways to an autonomous future for mothers” te ontmoeten en samen aan het werk te gaan.

Wat was dat bijzonder. Jacobien gaf een train de trainer aan een groep begeleiders van jonge moeders uit onveilige situaties, die nu een jaar wonen in een beschermde omgeving. Ze ontwikkelen zich daar naar een zelfstandig leven en opnieuw deelnemen aan de maatschappij en werk. Fantastisch werk doen ze in dit huis en bij Caregivers. We waren echt onder de indruk. Onze train de trainer viel in goede smaak; we hadden een dag met veel diepgang en bouwden samen verder aan een passend curriculum om deze vrouwen te ondersteunen. Zoveel gedaan!

Ondertussen werkten Arlette en Arine andere projectonderdelen verder uit. Arlette interviewde verschillende vrouwen in Casa Iona onder begeleiding van Ian Tilling (Founder and President), een opvangtehuis dat ondersteuning biedt aan vrouwen en kinderen die te maken hebben met huiselijk geweld en dakloze gezinnen. Fantastisch werk wat ze doen, en het is inspirerend om te zien hoe sterk deze vrouwen zijn. Vrijwel de meeste vrouwen kunnen na een half jaar (maximaal een jaar) weer terugkeren naar de samenleving.

Daarnaast hebben we veel geleerd over onze partners, over Boekarest, de geschiedenis en cultuur van Roemenië. Wat een betekenisvolle reis, we genieten er nog van na! 

Lees meer op de website van BLOOM

Back To Top